Vakantieverhalen van vrijwilligers

Benieuwd naar wat een vakantie voor jou als vrijwilliger kan betekenen?
Waarom er jaarlijks meer dan 200 vrijwilligers zich inschrijven om een vakantie te begeleiden bij Hannibal?

We laten hieronder de vrijwilligers zelf aan het woord:

Vrijwilliger Wouter en deelnemer Jasper

"De band tussen ons 2 wordt echt sterk. Dat maakt het ook gewoon fantastisch! We stapten beiden met plezier ons bed uit omdat we wisten dat het weer een leuke dag ging worden.  Tijdens die week hebben we zoveel leuke dingen beleefd! De leukste herinnering is misschien wel het bezoek aan de Hubo (doe-het-zelf-zaak)om allerlei soorten machines te bekijken. Hoeveel plezier we toen hebben beleefd is niet te schatten!"

Lees het volledige interview hier.

.

Vrijwilliger Carolien en deelnemer Piet

"Mijn mooiste vakantiemoment? Als we met z'n allen op een terras zitten waar de avondzon op onze hoofden valt en die hoofden niets anders doen dan daar op dat terras zijn. Dan verschijnt er vanzelf een glimlach op mijn gezicht. We hebben het weer voor elkaar, denk ik terwijl ik van mijn glas nip, dit is onze zomer. En zo gaat het dan elke zomer. Er zijn natuurlijk wel eens obstakels te overwinnen, zoals letterlijke drempels, maar die stellen niets voor vergeleken met de voldoening die je krijgt en de nieuwe vrienden die je maakt."

Lees het volledige interview hier

Vrijwilliger Hilde

"We hebben er veel voldoening van. Het plezier, de dankbaarheid en het contact met de deelnemers en de begeleiders maakt het allemaal de moeite waard! Ook voor ons als koppel betekent het heel veel. We werken die week heel intensief samen en we zijn volledig op elkaar aangewezen. Het is dus zeker ook goed voor onze relatie. We zijn er graag bij en we zouden het iedereen aanraden!"

Lees het volledige interview hier

Ook vrijwilliger worden? Hier vind je alle informatie!