Hoofdanimator

Inhoud
Wil je jouw begeleiderstechnieken naar een hoger niveau tillen? Wil je klaargestoomd worden om als vakantieverantwoordelijke een team van begeleiders te coachen en ondersteunen? Wil je leren hoe je begeleiders kan evalueren of bijsturen, of een vergadering moet leiden? Dan is de hoofdanimatorcursus van Hannibal iets voor jou!

Voorwaarden
Het attest animator behaald hebben of 100u (1 week vakantie = 50u) begeleiderservaring in het jeugdwerk kunnen voorleggen.

Praktisch
De cursus gaat door van zondag 31 maart 2024 tot en met zaterdag 6 april 2024, in Jeugdverblijfcentrum Prosperpolder, Kieldrecht.

Deelnameprijs  
De hoofdanimatorcursus kost €190: overnachtingen, maaltijden, verzekering, materiaal en syllabus inbegrepen. Via je gemeentelijke jeugddienst krijg je vaak ook nog een deel van de cursusprijs terugbetaald (tot 100%). Hiervoor geeft Hannibal je een deelnamebewijs.

Stage  
Kort na de cursus kan je je stagevakantie kiezen, tenzij je voor de cursus al ingeschreven was voor een vakantie. Je kan vakantieverantwoordelijke zijn, of je bent begeleider met extra verantwoordelijkheden. Daarbovenop krijg je een invulboekje, gebaseerd op competenties waaraan een hoofdanimator moet voldoen. Je vult dit zelf in, net als je cursusgever en stagebegeleider. Je mag rekenen op ondersteuning en feedback van je stagebegeleider. Dat is meestal je vakantieverantwoordelijke of een andere ervaren begeleider uit je groep. Ook wie bij een andere organisatie de cursus (hoofd)animator volgde, kan bij Hannibal stage lopen. 

Attest  
Wie de cursus volgt en 50 uren stage loopt in het jeugdwerk - bij Hannibal of elders - kan het attest ‘hoofdanimator in het jeugdwerk’ verdienen dat wordt uitgereikt door de Afdeling Jeugd van de Vlaamse Gemeenschap. Je stagebegeleider beslist samen met een stafmedewerker van Hannibal of je houding op cursus en op stage voldoet om je attest te verkrijgen. Je krijgt je attest digitaal.

Inschrijven?
Dat kan later via het portaal. Je kan gewoon aanmelden met je bestaand vrijwilligersaccount. Heb je dat nog niet dan maak je dat aan en schrijf je via het portaal in voor de hoofdanimatorcursus.