Hoofdanimator

Inhoud
Wil je jouw begeleiderstechnieken naar een hoger niveau tillen? Wil je klaargestoomd worden om als vakantieverantwoordelijke een team van begeleiders te coachen en ondersteunen? Wil je leren hoe je begeleiders kan evalueren of bijsturen, of een vergadering moet leiden? Dan is de hoofdanimatorcursus van Hannibal iets voor jou!

Voorwaarden
Het attest animator behaald hebben of 100u (1 week vakantie = 50u) begeleiderservaring in het jeugdwerk kunnen voorleggen.

Praktisch
De eerstvolgende cursus gaat door van zaterdag 3 april tot en met vrijdag 9 april 2021, Domein Beverdonk, Retie

Deelnameprijs  
De hoofdanimatorcursus kost €190: overnachtingen, maaltijden, verzekering, materiaal en syllabus inbegrepen. Via je gemeentelijke jeugddienst krijg je vaak ook nog een deel van de cursusprijs terugbetaald (tot 100%). Hiervoor geeft Hannibal je een deelnamebewijs.

Stage  
Kort na de cursus kan je je stagevakantie kiezen, tenzij je al eerder ingeschreven was voor een vakantie. Je kan vakantieverantwoordelijke zijn, of je bent begeleider met extra verantwoordelijkheden. Daarbovenop krijg je een invulboekje, gebaseerd op competenties waaraan een hoofdanimator moet voldoen. Je vult dit zelf in, net als je cursusgever en stagebegeleider. Je mag rekenen op ondersteuning en feedback van je stagebegeleider. Dat is meestal je vakantieverantwoordelijke of een andere ervaren begeleider uit je groep. Ook wie bij een andere organisatie de cursus (hoofd)animator volgde, kan bij Hannibal stage lopen. Na de zomer is er een eindevaluatie gepland, die ongeveer een halve dag duurt. Als je je attest wil behalen, ben je verplicht om te komen naar deze eindevaluatie. Je moet sowieso gaan naar het evaluatiemoment van de organistie waarbij je cursus volgde. Op basis van je houding op cursus, je stage en je eindevaluatie beslissen we of jij het attest hoofdanimator behaalt.

Attest  
Wie de cursus volgt, 50 uren stage loopt in het jeugdwerk - bij Hannibal of elders - en deelneemt aan het eindevaluatiemoment, kan het attest ‘hoofdanimator in het jeugdwerk’ verdienen dat wordt uitgereikt door de Afdeling Jeugd van de Vlaamse Gemeenschap.

Inschrijven?
mail naar nathalie@hannibalvakanties.be