Startweekend

Het startweekend is de start van jouw vakantie! Je aanwezigheid op het startweekend is dan ook van groot belang voor een geslaagde vakantie, zowel voor jou als voor je groepsgenoten. Hou dat weekend vrij!

Praktisch
Het startweekend gaat door van 30 april tot en met 2 mei 2021 op domein Hoogveld, in Zedelgem. Het startweekend is gratis.

Wie verwachten we
Alle vakantiebegeleiders & ook de deelnemers van de vakanties zonder begeleiders. Zij worden persoonlijk uitgenodigd.

Inhoud - begeleiders
Naast ontspannende activiteiten en een ruime keuze aan vormingen, trek je de krijtlijnen voor je vakantieprogramma. Je leert je medebegeleiders kennen, krijgt info over je vakantieplaats en je groep, bespreekt verwachtingen, smeedt plannen. Dit is ook hét moment om de andere Hannibalvrijwilligers en het Hannibalteam te ontmoeten.

Inhoud - deelnemers Valencia
Je maakt kennis met je groepsgenoten met en zonder beperking. Verwachtingen en assistentienoden worden besproken. Iedereen brengt documentatie mee over de vakantiebestemming, zodat je samen een vakantieprogramma kunt beginnen uitwerken.

Nadien
Na het startweekend komen de meeste groepen nog minstens één keer samen. De vakantieverantwoordelijken begeleiden de inhoudelijke en praktische
voorbereidingen.