Wat mag je verwachten als begeleider?

Een begeleider gaat mee op minstens één vakantie in de zomermaanden. Je kiest zelf de vakantie die jou het meest aanspreekt.

Leeftijd
Als begeleider ben je minstens 16 jaar, voor een aantal vakanties minstens 18, 20 of 21. De leeftijdsgrens is 35 jaar, tenzij je al eerder mee ging als begeleider met Hannibal. Dan is er geen leeftijdsgrens.

Taken
Iedere vakantie vraagt een inhoudelijke invulling, aangepast aan het thema en de noden van de deelnemer of groep. Als begeleider bedenk en begeleid je activiteiten. Daarnaast is er het praktische werk (assistentie en huishoudelijke taken) waar je deels voor verantwoordelijk bent. Op deze pagina vind je per vakantie een overzicht van de taken die van jou verwacht worden.

Ervaring?
Ook zonder ervaring of zonder animatorattest ben je welkom. Op elke vakantie is er een mix van ervaren en nieuwe begeleiders. De vakantieverantwoordelijke leidt alles in goede banen. Nieuwe begeleiders mogen maximaal twee vakanties doen op een zomer.

Voorbereiding en begeleiding
Jouw startvergadering mag je zeker niet missen. Ook de animatorcursus is een aanrader!
Verder kan je ook met al je vragen terecht bij het Hannibalteam of bij je vakantieverantwoordelijke.

Goesting
We verwachten dat je van uitdagingen houdt en bereid bent om inspanningen te leveren. Maar vooral: dat je echt zin hebt in de vakantie en er voor iedereen iets leuks van wil maken. De voldoening achteraf is bijzonder groot!

Centen
Alle Hannibalvakanties zijn gratis voor begeleiders.

De inclusieve jongerenvakantie is betalend voor iedereen (zie 'Santé in Valencia). Deelnemers zonder beperking betalen de helft van de deelnameprijs in ruil voor hun ADL-assistentie.

De verhalen van onze vrijwilligers

Is jouw interesse gewekt? Vraag hier alvast onze kleurrijke vakantiebrochure aan.