Hoe schrijf ik me in als deelnemer?

Sinds januari 2019 schrijf je voor een Hannibalvakantie in via ons portaal (portaal.hannibalvakanties.be). Dus ook in 2023.

In 2023 starten de inschrijvingen voor deelnemers op vrijdag 13 januari vanaf 10u. De eerste inschrijfperiode loopt af op maandag 16 januari om 12u 's middags.

Inschrijvingen die later binnenkomen, worden chronologisch behandeld.

Het aanbod voor 2023 voor deelnemers zal bekend zijn vanaf de derde week van december

Hoe meld ik me aan op het portaal?

Wat is jouw situatie?

Door op de afbeeldingen te klikken, krijg je een grote versie te zien!

 

Ik heb al een account.

Surf naar https://portaal.hannibalvakanties.be.

1. Klik op aanmelden. Geef het mailadres en het wachtwoord op dat je gekozen hebt bij het aanmaken van je account. Indien je dit niet meer weet, klik dan op 'wachtwoord vergeten'.

2. Na deze stap vragen we je om enkele gegevens (verdeeld over een aantal schermen) in te vullen. Deze velden zijn verplicht. Heb je ze ingevuld, dan kan je telkens op 'volgende' klikken.

Degenen die al een account hadden gemaakt in 2019 zullen de volgende stappen al gedaan hebben. Maar aangezien niet iedereen alles heeft ingevuld vorig jaar, vragen we om dit nog eens na te kijken en desgewenst aan te vullen.

3. Ben je aan het laatste scherm gekomen en je hebt alle gegevens ingevuld, kan je klikken op het groene vakje met 'Opslaan'.

De gegevens die gevraagd worden zijn verwerkt in verschillende schermen:

  • persoonlijke gegevens
  • adresgegevens
  • noodinformatie
  • medische informatie - voedingsinformatie - rolstoelgebruik
  • extra informatie
  • privacyinstellingen (laatste scherm met knop 'opslaan')

4. Nu krijg je jouw hoofdpagina te zien en kan je kiezen voor een vakantie.

Onder 'Mijn voorgestelde vakantie(s)' zie je jouw voorgestelde vakanties staan. Deze zijn gebaseerd op voorbije vakanties en de mate waarop ze op jouw maat zijn.

 

Hoe meld ik me aan voor een vakantie?

1. Meld je aan met e-mailadres en wachtwoord op het portaal. Ben je een nieuwe deelnemer en heb je nog geen account? Ga dan eerst naar HIER.

2. Klik op één van de voorgestelde vakanties (in bepaalde gevallen kan er ook slechts 1 keuze zijn).

Ben je al eens meegeweest of je hebt al contact met ons gehad? Dan kan je een vakantie kiezen en klikken op de groene knop 'deelnemen' (rechtsboven elke vakantie) - zie vorige afbeelding.

4. Heb je op 'deelnemen' geklikt, kom je op volgend scherm uit:

5. Je kan dan nog een - optionele - tweede keuze opgeven. Dit doe je door op 'klik hier om een alternatieve vakantie te kiezen' te klikken.

Het is niet verplicht om een alternatieve keuze op te geven. Het kan ook zijn dat je maar voor 1 bepaalde vakantie in aanmerking komt.

6. Heb je een keuze gemaakt, dan kan je op de groene knop 'indienen' klikken. Deze knop bevindt zich steeds rechtsonderaan je scherm.

LET OP! De alternatieve of tweede keuze is geen inschrijving voor een tweede vakantie. Voor een tweede vakantie kan je pas inschrijven na 15 maart. Het gelft als een alternatieve keuze mocht de eerste keuze vol zitten.

7. Nadat je op 'indienen' hebt geklikt, krijg je nog een vragenlijst te zien om in te vullen. Klik deze niet weg, hier staan een aantal belangrijke vragen in.

KLAAR! maar wat nu?

Hannibal heeft jouw aanvraag goed ontvangen en zal nu nakijken of je voor de juiste vakantie hebt gekozen.

We bekijken samen met de vrijwilligers alle aanvragen. Dit neemt wat tijd in beslag.

De eerste bevestigingen starten op maandag 23 januari 2023 na 15u.