Hoe schrijf ik me in als ouder of verantwoordelijke?

Sinds januari 2019 schrijf je voor een Hannibalvakantie in via ons portaal (portaal.hannibalvakanties.be). Dus ook in 2023.

In 2023 starten de inschrijvingen voor deelnemers op vrijdag 13 januari vanaf 10u. De eerste inschrijfperiode loopt af op maandag 16 januari om 12u 's middags.

Inschrijvingen die later binnenkomen, worden chronologisch behandeld.

Het nieuwe aanbod voor 2023 komt vanaf de derde week van december online.

Hoe meld ik me aan op het portaal?

Wat is jouw situatie?

Door op de afbeeldingen te klikken, krijg je een grote versie te zien!

Ik heb nog geen account.

Surf naar http://portaal.hannibalvakanties.be

1. Klik op “Registreren als ouder of verantwoordelijke”

2. Vervolgens kom je op dit scherm terecht:

Vul al jouw gegevens in als ouder of verantwoordelijke. Het e-mailadres dat je hier invult gebruiken we om jou belangrijke info te sturen in verband met jouw vakantie. Zorg dus dat je een mailadres kiest dat je vaak gebruikt.

Kies een wachtwoord met minstens 4 karakters. Noteer dit wachtwoord op de laatste pagina van je papieren brochure, schrijf het op een briefje op de frigo,… Vergeet het dus zeker niet.

Wanneer je alle gegevens hebt ingevuld en een wachtwoord hebt gekozen, klik je op het groene vakje “Registreren”.

3. Als je alles correct hebt gedaan, krijg je volgend scherm te zien:

Als dat niet het scherm is dat je te zien krijgt, dan heb je misschien niet alle velden ingevuld en kijk je dit best eens na.

4. Ga naar de mailbox van het e-mailadres dat je zojuist gebruikte/noteerde. Dat kan hotmail, gmail, yahoo, telenet of een werkadres (of een andere mailbox) zijn.

Je ziet volgende mail (als hij niet in je POSTVAK IN of INBOX zit, kijk zeker ook eens bij je ongewenste e-mails of SPAM folder).

Het is steeds mogelijk dat de inhoud van deze mail anders is dan degene die je hierboven ziet. Dat maakt geen verschil. Je klikt sowieso op de activeringslink 'klik hier om je account te activeren' (rood omcirkeld).

5. Nadat je op de link in de mail hebt geklikt, krijg je volgend scherm te zien. Krijg je dit scherm niet te zie. Surf dan opnieuw naar https://portaal.hannibalvakanties.be

Jouw account op het portaal is nu aangemaakt en bevestigd. Je bent klaar om voor de eerste keer aan te melden en jouw vakantie te kiezen.

Je kan nu een deelnemer toevoegen op jouw profiel.

Ga verder naar 'hoe meld ik voor de eerste keer aan en kies ik een vakantie'.

 

Ik heb al een account.

Surf naar https://portaal.hannibalvakanties.be.

1. Klik op aanmelden. Geef het mailadres en het wachtwoord op dat je gekozen hebt bij het aanmaken van je account. Indien je dit niet meer weet, klik dan op 'wachtwoord vergeten'.

2. Na deze stap vragen we je om enkele gegevens (verdeeld over een aantal schermen) in te vullen. Deze velden zijn verplicht. Heb je ze ingevuld, dan kan je telkens op 'volgende' klikken.

Degenen die al een account hadden gemaakt in 2019 zullen de volgende stappen al gedaan hebben. Maar aangezien niet iedereen alles heeft ingevuld vorig jaar, vragen we om dit nog eens na te kijken en desgewenst aan te vullen.

3. Ben je aan het laatste scherm gekomen en je hebt alle gegevens ingevuld, kan je klikken op het groene vakje met 'Opslaan'.

De gegevens die gevraagd worden zijn verwerkt in verschillende schermen:

  • persoonlijke gegevens
  • adresgegevens
  • noodinformatie
  • medische informatie - voedingsinformatie - rolstoelgebruik
  • extra informatie
  • privacyinstellingen (laatste scherm met knop 'opslaan')

4. Nu krijg je jouw hoofdpagina te zien en kan je kiezen voor een vakantie.

Hoe meld ik me aan voor een vakantie?

  1. Meld je aan met e-mailadres en wachtwoord op het portaal. Ben je een nieuwe deelnemer? Ga dan eerst naar HIER.
  2. Klik op één van de voorgestelde vakanties (in bepaalde gevallen kan er ook slechts 1 keuze zijn).

3. Heb je op 'deelnemen' geklikt, kom je op volgend scherm uit:

4. Je kan dan nog een - optionele - tweede keuze opgeven. Dit doe je door op 'klik hier om een alternatieve vakantie te kiezen' te klikken.

Het is niet verplicht om een alternatieve keuze op te geven. Het kan ook zijn dat je maar voor 1 bepaalde vakantie in aanmerking komt.

5. Heb je een keuze gemaakt, dan kan je op de groene knop 'indienen' klikken. Deze knop bevindt zich steeds rechtsonderaan je scherm.

LET OP! De alternatieve of tweede keuze is geen inschrijving voor een tweede vakantie. Voor een tweede vakantie kan je pas inschrijven na 15 maart. Het gelft als een alternatieve keuze mocht de eerste keuze vol zitten.

6. Nadat je op 'indienen' hebt geklikt, krijg je nog een vragenlijst te zien om in te vullen. Klik deze niet weg, hier staan een aantal belangrijke vragen in.

KLAAR! maar wat nu?

Hannibal heeft jouw aanvraag goed ontvangen en zal nu nakijken of je voor de juiste vakantie hebt gekozen.

We bekijken samen met de vrijwilligers alle aanvragen. Dit neemt wat tijd in beslag.

De eerste bevestigingen starten dan ook pas vanaf maandag 23 januari 2023 na 15u.