Hoe schrijf ik me in als vrijwilliger?

Sinds januari 2019 schrijf je voor een Hannibalvakantie in via ons portaal (portaal.hannibalvakanties.be). Dus ook in 2023.

Vanaf 22 november 2022 zal het aanbod voor vrijwilligers verschijnen op het portaal.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden voor een vakantie vanaf dinsdag 22 november 2022 om 9u. De eerste inschrijfperiode loopt af op maandag 28 november waarna we starten met het toekennen.

Hoe meld ik me aan op het portaal?

Wat is jouw situatie?

Door op de afbeeldingen te klikken, krijg je een grote versie te zien!

Ik heb nog geen account.

Surf naar http://portaal.hannibalvakanties.be

1. Klik op “Registreren als vrijwilliger”

2. Vervolgens kom je op dit scherm terecht:

Vul al jouw gegevens in als vrijwilliger. Het e-mailadres dat je hier invult gebruiken we om jou belangrijke info te sturen in verband met jouw vakantie. Zorg dus dat je een mailadres kiest dat je vaak gebruikt.

Kies een wachtwoord met minstens 4 karakters. Noteer dit wachtwoord op de laatste pagina van je papieren brochure, schrijf het op een briefje op de frigo,… Vergeet het dus zeker niet.

Wanneer je alle gegevens hebt ingevuld en een wachtwoord hebt gekozen, klik je op het groene vakje “Registreren”.

3. Als je alles correct hebt gedaan, krijg je volgend scherm te zien:

Als dat niet het scherm is dat je te zien krijgt, dan heb je misschien niet alle velden ingevuld en kijk je dit best eens na.

4. Ga naar de mailbox van het e-mailadres dat je zojuist gebruikte/noteerde. Dat kan hotmail, gmail, yahoo, telenet of een werkadres (of een andere mailbox) zijn.

Je ziet volgende mail (als hij niet in je POSTVAK IN of INBOX zit, kijk zeker ook eens bij je ongewenste e-mails of SPAM folder).

Het is steeds mogelijk dat de inhoud van deze mail anders is dan degene die je hierboven ziet. Dat maakt geen verschil. Je klikt sowieso op de activeringslink 'klik hier om je account te activeren' (rood omcirkeld).

5. Nadat je op de link in de mail hebt geklikt, krijg je volgend scherm te zien:

Jouw account op het portaal is nu aangemaakt en bevestigd. Je bent klaar om voor de eerste keer aan te melden en jouw vakantie te kiezen.

Ga verder naar 'hoe meld ik voor de eerste keer aan en kies ik een vakantie'.

 

Ik heb al een account.

Surf naar https://portaal.hannibalvakanties.be.

1. Klik op aanmelden. Geef het mailadres en het wachtwoord op dat je gekozen hebt bij het aanmaken van je account. Indien je dit niet meer weet, klik dan op 'wachtwoord vergeten'.

2. Na deze stap vragen we je om enkele gegevens (verdeeld over een aantal schermen) in te vullen. Deze velden zijn verplicht. Heb je ze ingevuld, dan kan je telkens op 'volgende' klikken.

Degenen die al een account hadden gemaakt, zullen de volgende stappen al gedaan hebben. Maar aangezien niet iedereen alles heeft ingevuld vorig jaar, vragen we om dit nog eens na te kijken en desgewenst aan te vullen.

3. Ben je aan het laatste scherm gekomen en je hebt alle gegevens ingevuld, kan je klikken op het groene vakje met 'Opslaan'.

De gegevens die gevraagd worden zijn verwerkt in verschillende schermen:

  • persoonlijke gegevens
  • adresgegevens
  • noodinformatie
  • opleidingen - certificaten
  • rijbewijs
  • extra informatie
  • privacyinstellingen (laatste scherm met knop 'opslaan')

4. Nu krijg je jouw hoofdpagina te zien en kan je kiezen voor een vakantie.

Hoe meld ik me aan voor een vakantie?

1. Meld je aan met e-mailadres en wachtwoord op het portaal. Heb je nog geen account. Ga dan eerst naar boven.

2. Klik op 'alle vakantiebestemmingen' of 'vakanties' (bovenaan de pagina) en krijg een overzicht van alle vakanties in de zomer van 2023. (hieronder krijg je enkel een voorbeeld te zien - er zijn in totaal 24 vakanties).

3. Ben je een nieuwe vrijwilliger (ben je met andere woorden nog nooit meegeweest op Hannibalvakantie) geef ons dan eerst een belletje op 03 609 54 40. Dan zoeken we samen naar de ideale vakantie. Dit kan vanaf maandag 10/01/2022 om 10u.

Ben je al eens meegeweest of je hebt al contact met ons gehad? Dan kan je een vakantie kiezen en klikken op de groene knop 'deelnemen' (rechtsboven elke vakantie) - zie vorige afbeelding.

4. Heb je op 'deelnemen' geklikt, kom je op volgend scherm uit:

5. Je kan dan nog een - optionele - tweede keuze opgeven. Dit doe je door op 'klik hier om een alternatieve vakantie te kiezen' te klikken.

Het is niet verplicht om een alternatieve keuze op te geven. Het kan ook zijn dat je maar voor 1 bepaalde vakantie in aanmerking komt.

6. Heb je een keuze gemaakt, dan kan je op de groene knop 'indienen' klikken. Deze knop bevindt zich steeds rechtsonderaan je scherm.

LET OP! De alternatieve of tweede keuze is geen inschrijving voor een tweede vakantie. Voor een tweede vakantie kan je pas inschrijven na 15 maart. Het gelft als een alternatieve keuze mocht de eerste keuze vol zitten.

KLAAR! maar wat nu?

Hannibal heeft jouw aanvraag goed ontvangen en zal jou snel een antwoord sturen.