Animatorcursus

Nieuw in het jeugdwerk? Al kampen begeleid maar nood aan inspiratie voor spelen en begeleiderstechnieken? Dan is animatorcursus jouw ding!

Tijdens deze intensieve week zul je vooral veel zelf spelen, ontdekken en ervaren. Hoe kan je bestaande spelen omtoveren tot nieuwe spelen en/of aanpassen voor een doelgroep? Hoe moet je een spel begeleiden? Hoe ontwikkel je je eigen spel? Je proeft van muzische domeinen zoals beeld, muziek, drama en dans, en je krijgt tips over hoe je muzisch kunt werken met een groep. 

Praktisch
2 tot 8 april, Sint-Niklaas (Sinaai)

Deelnameprijs  
De animatorcursus kost €190: overnachtingen, maaltijden, verzekering, materiaal en syllabus inbegrepen. Via je gemeentelijke jeugddienst krijg je vaak ook nog een deel van de cursusprijs terugbetaald (tot 100%). Hiervoor geeft Hannibal je een deelnamebewijs.

Stage  
Kort na de cursus kan je je stagevakantie kiezen, tenzij je al eerder ingeschreven was voor een vakantie. Als stagiair draai je gewoon mee zoals elke andere begeleider. Daarbovenop krijg je een invulboekje, gebaseerd op competenties waaraan een animator moet voldoen. Je vult dit zelf in, net als je cursusgever en stagebegeleider. Je mag rekenen op ondersteuning en feedback van je stagebegeleider. Dat is meestal je vakantieverantwoordelijke of een andere ervaren begeleider uit je groep. Ook wie bij een andere organisatie de cursus (hoofd)animator volgde, kan bij Hannibal stage lopen. Na de zomer is er een eindevaluatie gepland, die ongeveer een halve dag duurt. Als je je attest wil behalen, ben je verplicht om te komen naar deze eindevaluatie. Op basis van je houding op cursus, je stage en je eindevaluatie beslissen we of jij het attest animator behaalt.

Attest  
Wie de cursus volgt, 50 uren stage loopt in het jeugdwerk - bij Hannibal of elders - en deelneemt aan het eindevaluatiemoment, kan het attest ‘animator in het jeugdwerk’ verdienen dat wordt uitgereikt door de Afdeling Jeugd van de Vlaamse Gemeenschap.

Voorwaarde
Minstens 16 jaar zijn of worden in 2018. Begeleiderservaring is niet nodig, een gezonde portie goesting volstaat!

Beperking  
Heb je een fysieke beperking, meld het dan zeker bij je inschrijving zodat we kunnen afspreken hoe we aan je assistentienoden kunnen tegemoetkomen. Het vormingscentrum is toegankelijk maar het aantal rolstoelplaatsen is beperkt. De vormingen zijn niet bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Inschrijven

Vul hieronder het formulier in:

PERSOONLIJKE GEGEVENS
CONTACTGEGEVENS
EXTRA GEGEVENS
Ben je vegetariër, veganist... of heb je een allergie? Schrijf het hier neer en dan houden we daar rekening mee